18:15

Lilla Torg FF

Referat: AIF BARRIKADEN - Lilla Torg FF

Startelvan: Marcus C - Per M, Henke H, Gustav, Bagher - Clas A, Park, Junior, Govan - Rashad, Anders

Avbytare var Martin N som kom in efter 34 min som innermittfältare och spelade där resten av matchen, Nashat Rasho (Nash) (ny) som kom in efter 35 min som vänster yttermittfältare och spelade där tills han blev utbytt igen en kvart kvar, David  som kom in efter 40 min som anfallare och spelade där knappa 25 min innan han blev utbytt igen och dessutom spelade 10 min som högerback på slutet samt Andy som i ett desperat försök att kvittera spelade sista minuten när vi fick en hörna.

Lilla Torg inledde klart bäst och hade flera halvchanser men ingen riktigt het sådan. Det var istället vi som på en kontring fick den första heta chansen. Det var Rashad som slog ett fint inlägg/framlägg till Anders som gjorde en mycket snygg nertagning, jonglerade och lyfte bollen över/förbi ett motståndarben innan han avslutade utan att få in bollen. I den 16:e min hade Lilla Torg sitt första måltillbud. De slog en frispark som tog på en spelare (vår egen?) och ändrade riktning totalt. Det såg ut som att den helt skulle ställa Marcus men han hann ställa om och räddade snyggt till hörna.

Sedan följde en lång period utan några riktigt klara chanser. Konstigt nog verkade Lilla Torgs till stora delar mycket unga lag mista motivation redan efter 15-20 min och blev väldigt passiva och vi kunde därför dominera. I den 34:e min var Lilla Torg ytterst nära att göra självmål när en bakåtpassning blev helt misslyckad. Bollen passerade målvakten som var långt utanför målet men hade så pass dålig fart att målvakten hann fatt den precis när den var på väg att sakta rulla över mållinjen.

Vi tog istället ledningen bara 2 min senare på ett mycket vackert mål. Anders slog ett inlägg från vänsterkanten som Junior språngnickade i mål. Efter detta hängde Lilla Torg än mer med huvudena.

Som så ofta händer alla lag i alla matcher kom Lilla Torg ut med en helt annan inställning i 2:a halvlek och efter ett tidigt kvitteringsmål (efter c:a 1.20) på ett anfall som avslutades med en välavvägd skottlobb fick våra motståndare klart mer energi.

Nu kom det en mycket lång period där Lilla Torg hade en viss dominans spelmässigt men där det ändå mest var en sorts ställningskrig. De riktigt heta målchanserna saknades helt trots att båda lagen precis som i 1:a halvlek hade massor med avslut.

I den 82:a min kommer så det mål som numera innebar vad som verkar vara den näst intill obligatoriska uddamålsförlusten. På ett sätt turligt men på ett annat mycket vackert. Upptakten till målet var ett skott som var så totalt misslyckat att det såg ut att gå till inkast. En Lilla Torg-spelare lyckades dock rädda kvar bollen på planen i sista stund. Han slog sedan ett inlägg som resulterade i en frispark i ett farligt läge sedan vår defensiv lför en kort stund verkade en aning oorganiserad p.g.a. det uteblivna förväntade inkastet. Frisparken slogs sedan med en såväl distinkt som exakt utsida runt vår mur och in precis intill bortre stolpen.

Totalt sett en relativt jämn match där oavgjort kanske hade varit det mest motiverade resultatet samtidigt som Lilla Torgs seger inte kändes alldeles orättvis. Matchen var som synes oerhört fattig på klara målchanser men Lilla Torg var det något bättre laget spelmässigt.

Statistik:(våra siffror först) Hörnor: 4-9   Skott på mål: 7-9   Skott utanför: 9-5